استادیار گروه حقوق، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. (نویسنده مسئول ) naderpourarshad@gmail.com
چکیده
نمایندگی حقوقی یک تاسیس نوپا در حقوق موضوعه ایران بوده و از تعریف، مبانی، ماهیت، شرایط و آثار خاصی برخوردار است با این حال و با گذشت بیش از 4 دهه از ایجاد این تاسیس حقوقی مولفههای آن چندان که باید مطالعه و تبیین نشدهاند تنها رویه قضایی در برابر برخی از مسائل کاربردی آن موضع گرفته است. قانون گذار هم که انتظار میرفته با وضع یک قانون جامع و مستقل به بیان کامل این تاسیس حقوقی بپردازد موضع سکوت پیشه ساخته و از این طریق حکم مسائل تاثیرگذار آن را در محاقی از تردید باقی نهاده است.مقاله حاضر که آغاز یک کوشش در تبیین علمی وضعیت نمایندگی حقوقی در حقوق موضوعه ایران است به این نتیجه رسیده که نمایندگی حقوقی از مقولهی نمایندگی قانونی با واسطه بوده و ماهیت مستقل از وکالت دادگستری دارد و حتی نمیتوان آن را در حکم وکالت دادگستری دانست هر چند که احکام وکالت دادگستری در موقعیتهای مشابه بر آن بار میشود.
پورارشد, نادر. (1399). تبیین مولفههای نمایندگی حقوقی به مثابه نمایندگی قانونی با واسطه. فصلنامه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 16(شماره 4(پیاپی46)), 133-152.
MLA
نادر پورارشد. "تبیین مولفههای نمایندگی حقوقی به مثابه نمایندگی قانونی با واسطه". فصلنامه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 16, شماره 4(پیاپی46), 1399, 133-152.
HARVARD
پورارشد, نادر. (1399). 'تبیین مولفههای نمایندگی حقوقی به مثابه نمایندگی قانونی با واسطه', فصلنامه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 16(شماره 4(پیاپی46)), pp. 133-152.
VANCOUVER
پورارشد, نادر. تبیین مولفههای نمایندگی حقوقی به مثابه نمایندگی قانونی با واسطه. فصلنامه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 1399; 16(شماره 4(پیاپی46)): 133-152.