2
دانشجو کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران. (نویسنده مسئول)
چکیده
ماهیت یک نشان ممکن است به گونهای باشد که مطابق مقررات قانونی قابلیت ثبت بهعنوان یک علامت تجاری را نداشته باشد. هر یک از کشورهای ایران و استرالیا در قوانین مربوط به علائم تجاری خود، مواد یا بخشهای را به علامتهای که بر مبنای ذات خود (و نه تعارض با حقوق دیگران)؛ قابلیت ثبت را ندارند اختصاص دادهاند، که علیرغم مختلف بودن مبنای حمایتی هریک از این کشورها نسبت به ثبت علامت تجاری، در زمینه امتناع از ثبت علامت با توجه به ماهیت آن دارای مبانی تقریباً مشابهای میباشند. در هر دو کشور علامتی که فاقد قدرت ممیزه برای تشخیص کالا یا خدمات مربوط به خود باشد و یا آنکه آن علامت فاقد قابلیت نمایش گرافیکی و یا خلاف اخلاق حسنه و قانون باشد قابلیت ثبت را ندارد. علاوه بر این در صورتی که علامت تجاری زمینه گمراهی مصرف کننده را فراهم آورد نیز قابلیت ثبت را به عنوان علامت تجاری ندارد.
ساورایی, پرویز, & کوشکی, مصطفی. (1395). مطالعه تطبیقی مبانی مطلق امتناع از ثبت علامت تجاری در حقوق ایران و استرالیا. تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 12(شماره 3 (پیاپی 29)), 23-44.
MLA
پرویز ساورایی; مصطفی کوشکی. "مطالعه تطبیقی مبانی مطلق امتناع از ثبت علامت تجاری در حقوق ایران و استرالیا". تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 12, شماره 3 (پیاپی 29), 1395, 23-44.
HARVARD
ساورایی, پرویز, کوشکی, مصطفی. (1395). 'مطالعه تطبیقی مبانی مطلق امتناع از ثبت علامت تجاری در حقوق ایران و استرالیا', تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 12(شماره 3 (پیاپی 29)), pp. 23-44.
VANCOUVER
ساورایی, پرویز, کوشکی, مصطفی. مطالعه تطبیقی مبانی مطلق امتناع از ثبت علامت تجاری در حقوق ایران و استرالیا. تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری, 1395; 12(شماره 3 (پیاپی 29)): 23-44.